• صفحه نخست
  • تماس با ما
دوشنبه 3 مهر 1402
کمک درسی ⭐
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • اخبار تحصیلی
  • اول ابتدایی
  • دوم ابتدایی
  • سوم ابتدایی
  • چهارم ابتدایی
  • پنجم ابتدایی
  • پایه ششم
  • پایه هفتم
  • پایه هشتم
  • پایه نهم
  • پایه دهم
  • پایه یازدهم
  • پایه دوازدهم
  • کنکور
  • اخبار تحصیلی
  • اول ابتدایی
  • دوم ابتدایی
  • سوم ابتدایی
  • چهارم ابتدایی
  • پنجم ابتدایی
  • پایه ششم
  • پایه هفتم
  • پایه هشتم
  • پایه نهم
  • پایه دهم
  • پایه یازدهم
  • پایه دوازدهم
  • کنکور
کمک درسی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

خانه » پایه هشتم » مرز آسیا و اروپا چه نام دارد؟

مرز آسیا و اروپا چه نام دارد؟

توسط معلم
9 اسفند 1400
0

مرز بین اروپا و آسیا-الی گشت

فهرست محتوا
  1. مرز بین اروپا و آسیا
  2. مرز بین اروپا و آسیا
  3. توضیحی مختصر برای اوراسیا
  4. آیا مرز بین اروپا و آسیا وجود دارد؟
  5. چه ویژگی های فیزیکی درباره مرز بین اروپا و آسیا وجود دارد؟
  6. این دو قاره چطور به نظر می رسند و چطور تشکیل شده اند؟
  7. نقش جغرافیدانان شوروی
  8. جمع بندی
  9. مطالب مرتبط

مرز بین اروپا و آسیا

دو قاره آسیا و اروپا در بسیاری از نقاط به یکدیگر متصل هستند و تعیین مرز بین آسیا و اروپا در ابتدا بسیار سخت می نمود. اینکه چطوری خطوط مرزی را به این دو قاره تعیین کنند، معضلی بود که دلایل بسیاری در آن دخیل بود. امروزه اگر به روسیه سفر کنید می توانید هرم مرزی آسیا و اروپا را ببینید. این منطقه سرد و برفی تبدیل به یک جاذبه گردشگری و توریستی شده است. با این حال مرز بین اروپا و آسیا چگونه کشیده و مشخص شد و چه عواملی این خط جغرافیایی را ایجاد نمود؟ مجله الی گشت به این سوال پاسخ می دهد.

مرز بین اروپا و آسیا

مرز بین اروپا و آسیا

کشورهای بین قاره ای بسیاری در میان مرز قاره اروپا و آسیا وجود دارند. از عوامل جغرافیایی نیز نباید فراموش کرد. کوه ها، رودخانه و عوامل طبیعی بخشی از خطوط طبیعی مرز اروپا و آسیا هستند. جدای از این مورد، عوامل سیاسی متعددی که بین کشورهای این منطقه وجود داشت هم، نقش مهمی در جریان تعیین مرز اروپا و آسیا ایفا نمود. در حقیقت مرز بین قاره ها، تا حدودی یک موضوع قراردادی جغرافیایی است. اگر از شما بپرسند که تعداد قاره ها بر روی کره زمین چقدر است؟ احتمالا می توانید بین ۶ تا ۷ قاره را نام ببرید اما در زمان های گذشته تنها ۴ قاره قابل شناسایی و نامگذاری بود. آن هم زمانی که قاره اوراسیا-آفریقا به قاره آمریکا متصل شده بود. در آن زمان تنها ۳ مرز و حدود در بین خشکی ها، وجود داشت که با آب های اقیانوسیه از یکدیگر جدا شده بودند. این مرزها عبارتند از: مرز بین اروپا و آسیا، مرز میان آفریقا و آسیا و بین آمریکای شمالی و جنوبی.

مرز بین آسیا و اروپا

توضیحی مختصر برای اوراسیا

یادتان باشد که مرز بین اروپا و آسیا تنها بر روی نقشه ها و کاغذ وجود دارد. با این حال، تمایز فیزیکی قابل توجهی بین این دو قاره وجود ندارد. مرز میان دو قاره، تنها ماهیتی تاریخی و فرهنگی دارد. مرز میان اروپا و آسیا اغلب در میان دریای اژه، دریای خزر، تنگه ترکیه، دریای سیاه، کوهستان ورشته کوه های قفقاز و رودخانه ها و کوه های اورال و اهمیت آن ها مشخص شده است. با این حال، اختلاف نظری در مورد مرز دقیق بین این دو قاره وجود دارد. همانند قاره های دیگر که آب بین دو قاره قرار گرفته و آن ها را از یکدیگر جدا می کنند، این اتفاق راجع به قاره آسیا و اروپا رخ نمی دهد. قاره آسیا و اروپا هر دو در یک سرزمین و خشکی قرار دارند و به هم متصل هستند. تقسیم دو قاره و مرز بین اروپا و آسیا صرفا جنبه فرهنگی دارد و این مرز، بیشتر تمایل دارد که به سمت اروپا پیشروی کند. تعریف جدید مرز اوراسیا برخی کشورها را به دو قاره تقسیم می کند و بعضی دیگر را به طور کامل در یک قاره می اندازد. این کشورهای دو قاره ای شامل ترکیه، روسیه، قزاقستان، گرجستان و آذربایجان است.

آذربایجان-خطوط مرزی

آیا مرز بین اروپا و آسیا وجود دارد؟

مرز بین اروپا و آسیا که امروزه وجود دارد برای اولین بار توسط فردی به نام فیلیپ یوهان وان استرالنبرگ (Philip Johan Von Strahlenberg)، یک کاوشگر و یک افسر ارتش سوئدی تعریف شده است. مرزی که او ترسیم کرد، از کوه های اورال عبور می نمود؛ رودخانه امبا (Emba) را دنبال می نمود تا به ساحل شمالی دریای خزر می رسید و همانطور ارتفاع موقعیت آن با کوما-مانیچ دپرشن (the Kuma-Manych Depression) کم می شد تا اینکه به دریای سیاه می رسید. دپرشن نام دو رودخانه ای است که در قسمت شمالی کوه های قفقاز قرار دارند و در حال حاضر به عنوان مرز دقیق بین دو قاره شناخته می شوند. مرز شرقی بین دو کشور، روسیه را به دو قسمت تقسیم می کند: بخش شرقی و آسیایی روسیه و بخش غربی و اروپایی روسیه. تراکم جمعیت مردم روسیه در این دو بخش از این کشور بسیار قابل توجه است. چرا که حدود ۷۵ درصد از مردم روسیه در سمت اروپایی آن ساکن شده و زندگی می کنند.

مرز آسیا-اروپا

چه ویژگی های فیزیکی درباره مرز بین اروپا و آسیا وجود دارد؟

حوضه کوه اورال یک مرز طبیعی بین دو قاره را تشکیل می دهد و به راحتی خط مرزی در این نواحی کشیده شده است. محدوده این رشته کوه بین ۳،۰۰۰ تا ۴،۰۰۰ فوت بالاتر از سطح دریا است. بالاترین قله آن، کوه نارودنایا (Mount Narodnaya)، ۶،۲۱۴ فوت ارتفاع دارد. از دریای اورال، این مرز همچنان ادامه می یابد و از میان رودخانه اورال می گذرد تا در نهایت به درون دریای خزر سرازیر می شود. با این حال، بخش تحت پوشش رودخانه اورال هنوز دقیق مشخص نشده است. دریای خزر بخش عمده نواحی بعدی مرز بین اروپا و آسیا را تشکیل می دهد. این دریا ۷۴۶ مایل طول و ۲۷۰ مایل وسعت دارد و محصور بودن آن در میان خشکی آن را به یک دریاچه بی نهایت بزرگ تبدیل نموده است. خطوط مرزی به شکل جهانی در دنیای امروز، قطعی نیستند و از یک منبع به منبع دیگری متفاوتند.

بعضی از جغرافیدانان کشور گرجستان را به طور کامل در اروپا قرار می دهند، در حالی که دیگران آن را به عنوان یک کشور متعارف تعریف می کنند که هم آسیا و هم اروپا را در بر می گیرد. قبرس به عقیده برخی از جغرافی دانان در آسیا قرار دارد، در حالی که این کشور اغلب به عنوان کشوری مدرن در اروپا شناخته شده است. با توجه به نیاز جغرافیایی اتحادیه اروپا، تعریف اروپا از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی در هم آمیخته است و در تمام این موارد، موضوع اختیار سیاسی مطرح است.

کوه-های-اورال

این دو قاره چطور به نظر می رسند و چطور تشکیل شده اند؟

جدایی قاره ای اصلی که هم اکنون بین دو قاره آسیا و اروپا قائل هستیم (درصورتی که هردو به یکدیگر متصل اند) توسط دریانوردان یونان باستان اختراع شد که این دو قاره را به عنوان اروپا و آسیا نامگذاری کردند. دو توده زمین توسط یک آبراه پیچیده از دریای اژه تا دریای آزوف جدا می شد. با این حال، یونانیان این قاره را به عنوان موجودات فیزیکی با اهمیت فرهنگی یا محتوای سیاسی در نظر گرفتند. سیستم سه بعدی هرودوت، جهان قدیم را به سه دسته تقسیم کرد: اروپا، آفریقا و آسیا. با این حال، مرز اروپا و آسیا حتی در بین جغرافیدانان یونان و حتی هرودوت هم غیر معمول و نامشخص بود.

مرز بین اروپا و آسیا در میانه رودخانه فاسیس (Phasis River) توسط شخصی به نام آناکسیماندار در نظر گرفته شد. این معاهده همچنین در حدود ۵ سال قبل از میلاد توسط هرودوت دنبال شد. با این حال، در قرن های بعدی، یک کنوانسیون جدید به وجود آمد که مرزهای این دو قاره را در کنار تانیاس (Tanais) یا رودخانه مدرن دون (Don River) توسعه داد. از قرون وسطی تا قرن هجدهم، تقسیم سنتی اوراسیا به دو قاره، مرزهای آن را در امتداد تنگه ترکیه، دریای سیاه، دریای آزو و رود دون دنبال کردند. با این حال، در سال ۱۷۲۵، فیلیپ یوهان فون استراهلنبرگ این مرز بین اروپا و آسیا را از مرز دون با رسم یک خط مرزی ادامه داد و آن را در امتداد ولگا تا خمیدگی سامره و در امتداد کوه های اورال مشخص نمود.

مرز-آسیا-و-اروپا-در-ترکیه

نقش جغرافیدانان شوروی

در طول تاریخ نباید نقشی را که جغرافیدانان شوروی در این میان ایفا کردند را فراموش کرد. در اواسط قرن نوزدهم، سه کنوانسیون مهم برای این موضوع (تعیین مرز بین اروپا و آسیا) تشکیل شد. یکی از کنسوانسیون ها، در امتداد کانال ولگا-دون، دومی در کوما-مانیچ دپرشن تا رودخانه اورال تشکیل شد. در حالی که کنوانسیون سوم حوزه آبخیز قفقاز بزرگ به دریای خزر را مشخص می نمود. کنوانسیون دوم که خط مرزی اروپا و آسیا را پس از کوما-مانیچ دپرشن تا دریای خزر تعیین نموده است، امروزه محبوب ترین کنوانسیون به حساب می آید. جغرافیدانان شوروی توصیه می کنند که مرز بین دو قاره در کتاب های درسی از خلیج باید اراتسکایا (Baydaratskaya Bay)از امتداد سمت شرقی کوه های اورال کشیده شود. تعریف اتحاد جماهیر شوروی از مرزها، قفقاز را به طور کامل در آسیا می اندازد. در حالی که کوه های اورال به طور کامل در اروپا قرار می گیرد. علاوه بر این، اکثر جغرافیای شوروی ترجیح می دهند مرز بین اروپا و آسیا را در امتداد خطوط راسی رشته کوه قفقاز قرار دهند.

نقاط مرزی دنیا

جمع بندی

اشتباهات و گیج کنندگی مساله ای که برای تعیین مرز بین اروپا و آسیا در میان جغرافیدانان به وجود آمده بود، آن ها را به سمت دیگری سوق داد. جغرافی دانان در شمار تعداد قاره ها تنها ۶ قاره را نام می برند و در این میان آسیا و اروپا را یک قاره شمارده و به آن نام اوراسیا داده اند. تقسیم اوراسیا به اروپا و آسیا براساس تعریف واقعی قاره در حال حاضر به طور ضمنی ثبت شده است. جدایی اروپا از آسیا، تلاش جغرافیدانان و محققان اروپایی بود که تلاش می کردند تا خود را از دیگر نقاط جهان مجزا کنند. در حقیقت، بیشتر خوانندگان برایشان دشوار خواهد بود تا نام دو سرزمین و قاره اروپا و آسیا را به عنوان قاره های جداگانه در متون کهن پیدا کنند. این تفکیک سازی تنها در کتاب های قرن بیست و یکم به وجود آمد و مفهوم آن جدید است. در اروپا و آسیا، مرزهای تاریخی، معیارهای متعارف و شناخته شده قاره های امروز را از بین می برد.

مطالب مرتبط

  1. جلگه سیبری از آبرفت کدام رودها به وجود آمده است؟
  2. قدرت و حکومت غزنویان بر چه چیزی استوار بود
  3. سوالات درس دوم مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 2)
  4. سوالات درس سوم مطالعات هشتم با جواب (ساختار و تشکیلات دولت)
  5. جواب فعالیت های درس 8 مطالعات هشتم
  6. جواب فعالیت های درس 13 مطالعات هشتم
  7. سوالات درس 17 مطالعات هشتم با جواب
  8. سوالات درس 18 مطالعات هشتم با جواب
  9. جواب فعالیت های درس 18 مطالعات هشتم
  10. سوالات متن مطالعات هشتم با جواب + PDF
پست قبلی

واجبات غیر رکن نماز هدیه هفتم

پست‌ بعدی

مثل نویسی نگارش یازدهم صفحه ۸۳

مرتبط پست ها

سوالات درس چهارم مطالعات هشتم با جواب (وظایف دولت)
پایه هشتم

سوالات درس چهارم مطالعات هشتم با جواب (وظایف دولت)

1 مهر 1402
سوالات درس اول مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 1)
پایه هشتم

سوالات درس سوم مطالعات هشتم با جواب (ساختار و تشکیلات دولت)

31 شهریور 1402
سوالات درس اول مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 1)
پایه هشتم

سوالات درس دوم مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 2)

31 شهریور 1402
سوالات درس اول مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 1)
پایه هشتم

سوالات درس اول مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 1)

31 شهریور 1402
سوالات درس ۲۰ مطالعات هشتم با جواب کامل
پایه هشتم

سوالات درس ۲۰ مطالعات هشتم با جواب کامل

25 فروردین 1402
پایه هشتم

مغولان در زمان کدام حکومت به ایران حمله کردند

25 بهمن 1401
پست‌ بعدی
مثل نویسی نگارش یازدهم صفحه ۸۳

مثل نویسی نگارش یازدهم صفحه ۸۳

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

آخرین مطالب

  • سوالات درس چهارم مطالعات هشتم با جواب (وظایف دولت)
  • سوالات درس سوم مطالعات هشتم با جواب (ساختار و تشکیلات دولت)
  • سوالات درس دوم مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 2)
  • سوالات درس اول مطالعات هشتم با جواب (درس تعاون 1)
  • زمان اعلام نتایج نمونه دولتی 1402 / تاریخ اعلام نتایج تیزهوشان
  • نمونه سوالات سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با جواب
  • چند درس را میتوان تک ماده کرد +شرایط تک ماده و تبصره
  • رشته های بدون کنکور انسانی ۱۴۰۲
  • نحوه محاسبه نمره سالانه و شرایط قبولی در پایه دوازدهم
  • نحوه محاسبه تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۲
  • رشته های بدون کنکور ریاضی ۱۴۰۲
  • رشته های بدون کنکور تجربی ۱۴۰۲
  • سوالات نمونه دولتی 1402 1403 با جواب تشریحی
  • سوالات آزمون نمونه دولتی نهم به دهم ۱۴۰۰-۱۴۰۱ با جواب
  • سوالات کنکور انسانی ۱۴۰۱ با پاسخ تشریحی
  • سوالات نمونه دولتی نهم به دهم 99-1400 با جواب
  • نمونه سوال زبان یازدهم نوبت دوم با جواب
  • سوالات نهایی ریاضی نهم با جواب pdf خرداد 1402
  • پاسخنامه امتحان نهایی فارسی دهم ۱۴۰۲
  • پاسخنامه فیزیک دوازدهم نهایی 1402
  • خلاصه دینی دوازدهم برای امتحان نهایی (جزوه درس به درس)
  • نمونه سوالات دینی دوازدهم با جواب (امتحان نهایی)
  • نمونه سوال فصل هشت ریاضی هفتم با جواب
  • نمونه سوالات فصل 14 علوم هفتم با جواب (درس گردش مواد)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۴۴ با جواب کامل (فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۴۲ و ۱۴۳ با جواب کامل (حل مسئله)
  • تدریس درس 14 علوم هفتم (آموزش فصل چهاردهم گردش مواد)
  • سوالات درس ۲۰ مطالعات هشتم با جواب کامل
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۴۰ با جواب کامل
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۶ با جواب کامل (فعالیت و کار در کلاس)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۵ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۴ با جواب کامل (فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۳ با جواب کامل (کار در کلاس و تمرین)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۲ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۱ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۳۰ با جواب کامل (فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۹ با جواب کامل (کار در کلاس و تمرین)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۸ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۷ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۶ با جواب کامل (فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۵ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۴ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۳ با جواب کامل (کار در کلاس و فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۲ با جواب کامل (فعالیت)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۱ با جواب کامل
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۲۰ با جواب کامل (حل مسئله)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۱۸ با جواب (فرهنگ خواندن)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۱۶ و ۱۱۷ با جواب (مرور فصل)
  • ریاضی چهارم صفحه ۱۱۵ با جواب کامل (کاردرکلاس و تمرین)
  • ساختن ماده غذایی با جذب انرژی نور خورشید چه نام دارد
  • از اندوخته ی دانه استفاده میکند تا رشد کند
  • اگر سطح برگ گیاهی را با پارافین بپوشانیم چه روی میدهد چرا
  • فتوسنتز چگونه به کاهش آلودگی هوا کمک می کند
  • در راس حکومت سلجوقی چه قرار داشت
  • اصلی ترین شگرد شرکت های بزرگ برای جذب مخاطبان چیست
  • پایتخت شاهرخ کدام شهر بود مطالعات هشتم
  • خلاق المعانی ثانی لقب کیست و چرا این لقب را گرفت
  • اولین سرمایه ما برای خوشبختی در دنیا و آخرت چیست
  • پایتخت ملکشاه سلجوقی کجا بود مطالعات هشتم
  • اولین کودکستان ایران در کدام شهر ساخته شد کلاس چهارم

درباره ما

سایت (کمک درسی) محلی برای پاسخگویی به نیازهای دانش آموزان می باشد.
نمونه سوال امتحانی ، آزمون آنلاین ، کلاس آنلاین ، درسنامه آموزشی ، مدرسه یاب و معلم خصوصی برای تمام پایه ها (از اول ابتدایی تا کنکور) .

تماس با ما

بقیه دانش آموزان می خوانند

کنکور

دفترچه انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی ۱۴۰۱

21 مرداد 1401
پرسش و پاسخ

روزنامه دیواری دهه ی فجر

11 بهمن 1400
چهارم ابتدایی

نگارش چهارم دبستان صفحه 63 ، 64 و 65

8 دی 1401
پنجم ابتدایی

جواب درس سوم علوم پنجم ابتدایی

28 بهمن 1400
پایه هفتم

جواب فعالیت درس 3 پیام آسمانی هفتم

10 دی 1400
پنجم ابتدایی

جواب درس دوم هدیه پنجم ابتدایی

23 بهمن 1400
کنکور

زمان دقیق اعلام نتایج کنکور 1401

11 مرداد 1401
پایه هشتم

جواب تمرین صفحه 5 ریاضی هشتم

7 مهر 1401
پایه دهم

نمونه سوال فیزیک دهم ریاضی نوبت دوم

9 خرداد 1401
پایه نهم

درس سوم فارسی نهم با جواب و معنی

30 مهر 1401
کنکور

چطور نتایج کنکور را ببینیم

11 مرداد 1401
پایه ششم

جواب فعالیت های درس 16 مطالعات ششم

20 دی 1400
پایه نهم

نمونه سوال املا نهم خرداد ماه

9 خرداد 1401
پنجم ابتدایی

درس پانزدهم نگارش پنجم با جواب گام به گام (صفحه ۷۸ ، ۷۹ ، ۸۰ ، ۸۱ و ۸۲)

28 دی 1401

© 2022 کلاس نوین - تمامی حقوق مادی و معنوی برای classnovin.ir محفوظ می باشد.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • اخبار تحصیلی
  • اول ابتدایی
  • دوم ابتدایی
  • سوم ابتدایی
  • چهارم ابتدایی
  • پنجم ابتدایی
  • پایه ششم
  • پایه هفتم
  • پایه هشتم
  • پایه نهم
  • پایه دهم
  • پایه یازدهم
  • پایه دوازدهم
  • کنکور