جمع آوری اطلاعات صفحه 24 علوم ششم، جواب گفت و گو کنید صفحه ۲۴ علوم ششم، فکر کنید صفحه ۲۴ علوم ششم، پاسخ صفحه ی 24 علوم ششم ، صفحه 24 علوم کلاس ششم با جواب کامل
جواب صفحه 24 علوم ششم
2- یک گیاه (مانند گل رز و…) را به کلاس بیاورید و به کمک پَنس و پنبه یکی از برگهای آن را به جوهر نمک آغشته کنید. پس از نیم ساعت مشاهدات خود را یادداشت کنید.
با گذشت زمان رنگ سبز برگ کم رنگتر شده و به مرور رنگ سبز آن به طور کلی از بین میرود و با ادامه این وضعیت بافت برگ به کلی از بین میرود.
فکر کنید صفحه ۲۴ علوم ششم با جواب
چرا ورود فاضلاب کارخانه به رودخانهها، مزارع و… به آنها آسیب میرساند؟
ورود فاضلاب کارخانهها به محیط زیست سبب آلودگی خاک، آب و هوا و مرگ جانداران مفید میگردد، زیرا میزان (پی اچ) و قدرت اسیدی آب تغییر یافته و آب به شدت اسیدی میشود. علاوه بر این برخی از سموم با ورود به زنجیره غذایی سبب آسیب رساندن و مرگ جانداران میشوند.
گفت و گو کنید صفحه ۲۴ علوم ششم
در شکلهای زیر میزان برق مصرفی برای تهیهی کاغذ از مادّهی اوّلیه (تنهی درخت) و بازیافت کاغذهای باطله نشان داده شده است. این روشها را از جنبههای زیر باهم مقایسه کنید:
الف) مقدار مصرف برق
ب) آلودگی هوا
پ) قیمت تمام شده
ت) مقدار مصرف آب
با مشاهدهی شکل متوجه میشویم که عمل بازیافت کاغذ نسبت به روش تهیهی کاغذ از تنه درخت، موجب کاهش قابل توجه مصرف انرژی الکتریکی و مصرف برق و نیز کاهش مقدار مصرف آب میشود. در نتیجه قیمت تمام شده محصول، در روش بازیافت کمتر خواهد بود. از طرفی عمل بازیافت کاغذ، آلودگیهای زیست محیطی کمتری را موجب میشود، زیرا قطع درختان باعث نابودی جنگلها شده و آلودگی هوا را افزایش میدهد.
جمع آوری اطلاعات صفحه ۲۴ علوم ششم
دربارهی یک کارخانه در محلّ زندگی خود اطّلاعاتی جمعآوری و بهصورت روزنامه دیواری به کلاس گزارش کنید.
کارخانه تولید بستنی:
تولید بستنی در یک کارخانه، با فنآوری بالا انجام میگیرد. خط تولید بستنی به صورت زیر است:
1- وزن کردن مواد و مخلوط کردن مواد: ابتدا مواد خشک و مایع را وزن و حجم سنجی میکنند. این مواد در داخل یک مخزن حرارت داده شده و مخلوط میشوند و حالت یکسان پیدا میکنند. این کار به صورت خودکار صورت میگیرد.
2- پاستوریزه و هموژنیزه کردن: سپس مخلوط را پاستوریزه میکنند، یعنی ابتدا حرارت زیادی به مخلوط میدهند، آنگاه آن را به سرعت سرد میکنند تا میکروبهای آن کشته شوند.
3- عمل رسانیدن: مخلوط پاستوریزه شده برای عمل آوری و رسیدن، به مدت 4 ساعت در دمای 2 الی 5 درجه سانتیگراد همراه با هم زن ملایم نگهداری میشود.
4- انجماد: مخلوط پس از رسیدن در دمای 3- تا 6- درجه سانتیگراد، سرد و منجمد میشود.
5- افزودن مواد: مواد مختلفی به همراه برش میوه، اجزای خشک مانند مغز و تکههای میوه و شکلات به بستنی اضافه میشود.
6- بستهبندی و قالب گیری: بستنی در ظروف لیوانی، قیفی یا ظروف لیتری جاگذاری میشود.
7- سفت کردن و سردخانه گذاری: بستنی را برای اینکه کاملا سفت گردد در تونل مخصوصی با درجهی 20- سانتیگراد عبور میدهند و کاملا سفت میکنند، سپس آن را به سردخانه منتقل میکنند و آن را روی طبقهها یا قفسههایی در دمای 25- درجه سانتیگراد نگهداری میکنند.
8- پوشش دادن و بستهبندی: لیوانها و ظروف را پس از پوشش دادن درون کارتون بستهبندی میکنند و به بازار مصرف ارسال میکنند.