جواب کاروفناوری ششم درس اول
جواب درس 1 کاروفناوری ششم
نام درس : آشنایی با رایانه | موضوع : گام به گام | ششم ابتدایی
جواب درس 1 کاروفناوری ششم / آشنایی با رایانه
جواب آشنایی با رایانه درس 1 کار و فناوری ششم
درس 1 : آشنایی با رایانه
جواب گفت و گوی کلاسی صفحه 3 کار و فناوری ششم
الف) در مورد کاربردهای رایانه و مکان های استفاده از آن، در کلاس با دوستان خود گفت و گو کنید.
پاسخ: رایانه بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما شده ، در همه ی بخش های زندگی انسان، مانند اقتصاد و بانکداری، فرهنگ، درمان، آموزش، تفریح و بازی، طراحی، سیاست، ارتباطات و … نقش ایفا می کنند. به جرأت می توان گفت تمامی صنایع با کمک رایانه و نرم افزارهای رایانه ای رشد چشمگیری کرده اند. رایانه آمد تا کارهای نشدنی را برای ما شدنی کند. دستگاه های پیشرفته ای که در جهان ابداع شده اند، همه در ارتباط با رایانه به این سطح از کیفیت رسیده اند. در واقع، رایانه ها در حال تبدیل شدن به عضوی از اعضای خانواده ی ما هستند.
ب) در مورد کاربرد هر یک از لوازم زیر در کلاس گفت و گو کنید.
چاپگر: از ابزار خروجی است و می تواند اطلاعات را بر روی کاغذ چاپ کند.
صفحه کلید: از ابزارهای ورودی است و به وسیله آن اطلاعات خود را وارد کامپیوتر کنیم و به رایانه بگوییم که برای ما چه کاری انجام دهد.
موشواره (موس): از ابزارهای ورودی است و به کمک آن می توانیم به رایانه بگوییم چه کار کند.
صفحه نمایش(مانیتور): از ابزارهای خروجی است. که داده ها و اطلاعات را نمایش می دهد و کاربر می تواند آنها را مشاهده نماید.
جواب گفت و گوی کلاسی کار و فناوری ششم
الف) در مورد نام و تفاوت هر یک از حافظه های زیر در کلاس گفت و گو کنید.
فلش مموری: حافظه های جانبی که قابل حمل هستند و می توانند بخشی از اطلاعات را در خود ذخیره کنند. از ویژگی های خوب این وسیله می توان به اتصال از طریق درگاه USB به رایانه، قابلیت ویرایش و ذخیره سازی مجدد اطلاعات اشاره کرد.
لوح فشرده (دیسک ها): لوح فشرده یا سیدی (به انگلیسی: Compact disc) یک نوع از لوح نوری است که برای ذخیرهکردن دادههای دیجیتالی به کار میرود. لوح فشرده در اصل برای کار با آواهای دیجیتالی شده، اختراع شدهبود و همچنین به عنوان ابزار ذخیره و انبارش دادهها یا همان لوح فشرده فقط خواندنی (سیدی رام CD-ROM) هم استفاده میشود. ویکی پدیا
هارد اکسترنال (حافظه های قابل حمل):حافظه ای در قالب SSD یا HDD با قابلیت ذخیره انبوه اطلاعات با حجم بالا که صدها برابر ظرفیت ذخیره سازی فلش مموری های معمولی است. از آنجایی که در ساختمان آنها از قطعات مکانیکی استفاده شده است، ممکن است بر اثر ضربه، آسیب ببیند.
ب) به نظر شما لوح فشرده چه کاربردهایی دارد؟
پاسخ: لوح فشرده (CD)، برای ذخیره کردن اطلاعات تا 700مگابایت به کار می رود. از آنجایی که اطلاعات روی آنها قابل تغییر و ویرایش نیستند، به ویروس های کامپیوتری آلوده نمی شوند و می توان از آنها برای جابجایی اطلاعات به صورت امن استفاده کرد. البته امروزه به دلیل کم بودن حجم و آسیب پذیری بیشتر از آنها کم تر استفاده می شود.