تفاوت پردیس خودگردان با روزانه و شبانه | معایب تحصیل در پردیس خودگردان | تفاوت پردیس خودگردان با شبانه | پردیس خودگردان چیست | اعتبار مدرک پردیس خودگردان
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه
- دانشگاه شبانه (نوبت دوم)
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- شهریه دانشگاه
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- خدمات آموزشی و رفاهی
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- تعهد خدمت
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- میزان اعتبار دانشگاه
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – میزان اعتبار مدرک
- دانشگاه پردیس خودگردان
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – شهریه
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – خدمات آموزشی
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – تعهد خدمت
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- میزان اعتبار مدرک
- تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- مزایای تحصیل
دانشگاه های پردیس بین الملل در سال های اخیر با ارائه رشته های متنوعی همچون رشته های پزشکی و پیراپزشکی ، مورد توجه بسیاری از داوطلبان قرار گرفته اند. این دانشگاه ها ، شعبه هایی از دانشگاه های روزانه هستند که با هدف جلوگیری از مهاجرت داوطلبان به خارج و همچنین جذب دانشجوی خارجی در ازای دریافت شهریه ، تاسیس شده اند و به دو صورت بدون کنکور و با کنکور دانشجو پذیرش می کنند. تفاوت مدرک پردیس با روزانه در عنوان پردیس خودگردانی است که در مدرک فارغ التحصیلی دانش آموختگان قید می شود ولی از جهت اعتبار مدرک چندان تفاوتی ندارند که در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته ایم.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه
همانطور که می دانید بعد از اتمام کنکور سراسری و اعلام نتایج اولیه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری شده باشند می توانند رشته محل های مورد نظر خود را در یکی از دانشگاه های سراسری دوره روزانه و شبانه، دانشگاه های پردیس خودگردان، دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشگاه های پیام نور و دانشگاه آزاد انتخاب کنند.
در این بین خیلی از داوطلبان در حین انتخاب رشته خود میان دانشگاه شبانه یا نوبت دوم و دانشگاه پردیس خودگردان می مانند و نمی دانند که کدام را انتخاب کنند. داوطلبان نمی دانند که کدام دانشگاه بهتر است، مدرک کدام یک اعتبار بیشتری دارد، کدام دانشگاه شهریه کمتری می گیرد و کدام دانشگاه از لحاظ تدریس و امکانات رفاهی بهتر و کامل تر است.
دانشگاه شبانه (نوبت دوم)
دوره شبانه یکی از دوره های دانشگاه های سراسری است که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. همانطور که می دانید دوره شبانه مانند دوره روزانه از امکانات تحصیلی دانشگاه دولتی برخوردار است اما تفاوت هایی با دانشگاه پردیس خودگردان دارد مانند اینکه دانشجویان دوره شبانه در قبال تحصیل موظف به پرداخت شهریه کمتری هستند.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- شهریه دانشگاه
همانطور که می دانیم دانشگاه شبانه یکی از دانشگاه های شهریه پرداز می باشد.
دانشجویان دانشگاه شبانه موظف هستند که هزینه های امکانات آموزشی و خدماتی را بپردازند. شهریه دانشگاه شبانه شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر از دانشجویان گرفته می شود.
شهریه ثابت شامل هزینه دانشگاه و خدمات آن است. شهریه متغیر شامل هزینه واحد های انتخابی دانشجو در هر ترم می باشد که این هزینه بستگی به هر واحد دارد که درسی تخصصی، عملی یا عمومی باشد.
اما در کل نسبت به دانشگاه های دیگر مانند دانشگاه پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه غیرانتفاعی و پیام نور می توان گفت که شهریه دانشگاه شبانه (نوبت دوم) بسیار مناسب میباشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- خدمات آموزشی و رفاهی
از لحاظ خدمات آموزشی و رفاهی دانشگاه شبانه می توان اشاره کرد؛ خدمات آموزشی و رفاهی این دانشگاه مانند دانشگاه روزانه می باشد.
ساعت تشکیل کلاس های دوره نوبت دوم توسط دانشگاه تعیین می شود و دانشجویان دوره روزانه و شبانه همزمان در یک کلاس و یک ساعت درس می خوانند و اساتیدی که در دانشگاه شبانه هستند همان اساتید دوره روزانه می باشند.
خدمات رفاهی و آموزشی دانشگاه شبانه مانند دانشگاه روزانه می باشد با این تفاوت که دانشجویان دوره شبانه در قبال این خدمات باید هزینه پرداخت کنند.
امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان دانشگاه شبانه زمانی برقرار می شود که دانشجویان دوره روزانه ظرفیت خوابگاه آن ها پر شده باشد و ظرفیت خالی برای دانشجویان دانشگاه شبانه وجود داشته باشد. اطلاعات مربوط به خوابگاه دانشگاه های شبانه در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری ذکر شده است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- تعهد خدمت
دانشگاه هایی که در قبال تحصیل از داوطلبان شهریه می گیرند مدرک تحصیلی دانشجو را پس از فارغ التحصیلی به دانشجو واگذار می کنند. دانشجویان دوره شبانه به دلیل پرداخت کردن شهریه از تعهد خدمت معاف هستند و می توان گفت نکته ی مثبت و مفید دانشگاه شبانه نداشتن تعهد خدمت پس از فارغ التحصیلی است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- میزان اعتبار دانشگاه
با در نظر گرفتن نکاتی مانند سطح علمی اساتید و تعداد اعضای هیئت علمی، تعداد مقالات قابل استناد، مقالات و کتاب های منتشر شده، کیفیت سطح علمی پژوهشی دانش آموختگان و … می توان اعتبار یک دانشگاه را تعیین کرد.
از آنجایی که دانشگاه شبانه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد می توان گفت دانشگاه شبانه از اعتبار خوبی برخوردار است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – میزان اعتبار مدرک
به دلیل اینکه دانشگاه شبانه شباهت خیلی زیادی به دانشگاه روزانه دارد چه از لحاظ سطح آموزشی و علمی، چه از لحاظ خدمات رفاهی می توان گفت که مدرک دانشگاه شبانه اعتبار دارد و تنها فرقی که با مدرک دانشگاه روزانه دارد این است که در مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان شبانه عبارت «شبانه» درج خواهد شد.
رتبه بندی دانشگاه های ایران از نظر اعتبار مدرک به صورت زیر است:
- دانشگاه روزانه
- دانشگاه شبانه (نوبت دوم)
- دانشگاه پردیس خودگردان
- دانشگاه آزاد
- دانشگاه غیرانتفاعی
- دانشگاه پیام نور
- دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه پردیس خودگردان
دانشگاه های پردیس خودگردان در ابتدا با هدف پذیرش دانشجوی خارجی تاسیس شد اما به دلیل استقبال کم از این دانشگاه ها، دانشگاه های پردیس خودگردان اقدام به دریافت شهریه از دانشجویان داخلی کردند.
دانشگاه های پردیس خودگردان وابسته به دانشگاه های مادر هستند و هر دانشگاه به طور مستقل نمی تواند پردیس خودگردان تاسیس کند.
مانند بقیه دانشگاه ها پذیرش دانشجو در دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان از طریق برگزاری کنکور سراسری و نیز آزمون های اختصاصی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می گیرد. همچنین در برخی از موارد پذیرش دانشجو توسط سوابق تحصیلی نیز صورت گرفته است. پذیرش دانشجو در دانشگاه های پردیس خودگردان به صورت متمرکز می باشد یعنی شامل مصاحبه و آزمون های علمی و عملی جدا از کنکور سراسری نمی باشند.
در مدرک دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های پردیس خودگردان عنوان «پردیس خودگردان» درج خواهد شد اما فرمت مدرک دانشگاه پردیس خودگردان کاملا مشابه با دوره های روزانه می باشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – شهریه
همانطور که می دانیم دانشگاه پردیس خودگردان نیز یکی از دانشگاه های شهریه پرداز می باشد.
دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان موظف هستند که هزینه های امکانات آموزشی و خدماتی را بپردازند. شهریه دانشگاه پردیس خودگردان شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر از دانشجویان گرفته می شود.
شهریه ثابت شامل هزینه دانشگاه و خدمات آن است. شهریه متغیر شامل هزینه واحد های انتخابی دانشجو در هر ترم می باشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – خدمات آموزشی
همانطور که گفته شد دانشگاه پردیس خودگردان دانشجویان را به صورت متمرکز پذیرش می کند و از آنجایی که دانشگاه های پردیس خودگردان شعبه ای از دانشگاه های دولتی و سراسری می باشد اساتید دانشگاه و سر فصل های دروس هر رشته مانند دانشگاه های دوره روزانه و شبانه می باشد. تنها با این تفاوت که دانشجو در قبال تحصیل و استفاده از خدمات آموزشی باید شهریه پرداخت کنند.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه – تعهد خدمت
دانشگاه هایی که در قبال تحصیل از داوطلبان شهریه می گیرند مدرک تحصیلی دانشجو را پس از فارغ التحصیلی به دانشجو واگذار می کنند. دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان به دلیل پرداخت کردن شهریه از تعهد خدمت معاف هستند و می توان گفت نکته ی مثبت و مفید دانشگاه پردیس خودگردان نداشتن تعهد خدمت پس از فارغ التحصیلی است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- میزان اعتبار مدرک
از آنجایی که دانشگاه پردیس خودگردان نیز مانند دانشگاه های روزانه و شبانه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد از نظر آموزش عالی مدارک این دانشگاه کاملا مورد تایید می باشد.
مانند دانشگاه شبانه در مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان عبارت «پردیس خودگردان» ذکر خواهد شد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و شبانه- مزایای تحصیل
همانطور که گفته شد دانشگاه پردیس خودگردان وابسته به وزارت علوم می باشند و به دلیل شهریه پرداز بودن دانشگاه، پس از فارغ التحصیلی تعهد خدمت ندارند.
برعکس دانشگاه های روزانه که بومی گزینی دارند و به صورت استانی، ناحیه ای یا قطبی داوطلبان در رشته های مورد نظر خود قبول می شوند. دانشگاه پردیس خودگردان بومی گزینی ندارند و پذیرش در همه رشته ها از جمله پزشکی، پرستاری، داروسازی و … به صورت کشوری است یعنی داوطلب های ساکن تهران با داوطلب های شیراز و تبریز و بقیه استان های کشور برای قبولی در دانشگاه های پردیس خودگردان فرقی ندارند.
عنوان «شبانه» خیلی وقته که در مدارک درج نمیشه.