مقایسه رشته فیزیوتراپی و علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی از نظر مدت تحصیل که چند ترم و چند سال است ، میزان درآمد ، مزایا و معایب و وضعیت مهاجرت و حدالق رتبه برای قبولی را مشاهده می کنید.
فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی
بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در ایران
کار در آزمایشگاه های تشخیص طبی برای افراد متخصص در رشته ی فوق یکی از بهترین فرصت های شغلی رشته علوم آزمایشگاهی است.البته این نکته نیز حائز اهمیت است که این شغل برای افرادی که به این گونه محیط های کاری حساسیت دارند مناسب نیست.این نکته را هم باید در نظر داشت که هزینه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی به گونه ای نیست که در دسترس همگان باشد.یک متخصص در رشته ی علوم آزمایشگاهی میتواند در آزمایشگاه های طبی و غیر طبی(صنایع غذایی، صنایع دارویی و صنعتی) مشغول به کار شود.
فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟ از دیگر بازار کار های رشته علوم آزمایشگاهی مشغول شدن در بیمارستان های دولتی و غیر دولتی، پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی، سازمان انتقال خون، سازمان های صنایع غذایی و دارویی و… میباشد که از درآمد نسبتا خوبی برخوردار است.فرد متخصص میتواند با دریافت مدرک تحصیلی خود، صاحب آزمایشگاه شخصی شده و یا در دیگر آزمایشگاه ها به عنوان مسئول فنی مشغول به کار شود.
میزان درآمد کارشناسان و بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی
فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟ اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصین در حوزه ی علوم آزمایشگاهی کشور در دسترس نیست.البته علوم آزمایشگاهی در کشور ما از وضعیت خوبی در بحث درآمد برخوردار است که همین موضوع افراد زیادی را به سمت این رشته سوق می دهد.
کارشناسان آزمایشگاه که در بخش خصوصی مشغول هستند با توجه به میزان تجربه، توانایی و توافقی که با کارفرمای خود میکنند، درآمد های متفاوتی دارند.
از جمله افرادی که بیشترین درآمد را از این رشته دارند فارغ التحصیلان دوره دکتری هستند که می توانند پس از کسب مجوز های لازم، اقدام به تاسیس آزمایشگاه نموده و شخصا شروع به کار کنند که البته این کار نیازمند یک سرمایه ی اولیه می باشد.
وضعیت و بازار کار رشته فیزیوتراپی
آینده شغلی و بازار کار فیزیوتراپیست
فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟ هنگامی که حق مسؤولیت فنی تاسیس کلینیک فیزیوتراپی توسط متخصصان این رشته ، تصویب گردید، هدیه گرانقدری به تمام فارغالتحصیلان و دانشجویان این رشته اهدا شد. چرا که از این به بعد فارغالتحصیل فیزیوتراپی میتواند به تنهایی اقدام به تاسیس کلینیک فیزیوتراپی کند و دیگر ضرورتی وجود ندارد که در زیر سایه پزشکان متخصص ارتوپدی، مغز و اعصاب و … فعالیت نماید.
در حال حاضر فارغالتحصیل فیزیوتراپی علاوه بر استخدام در مراکز دولتی مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها، میتواند بعد از گذراندن دوران طرح و همچنین به دست آوردن سابقه کار لازم (6 سال سابقه کار برای فعالیت در مراکز استان ها و 3 سال سابقه کار برای فعالیت در شهرستان ها) اقدام به تاسیس کلینیک خصوصی فیزیوتراپی کند.
فارغالتحصیل این رشته علاوه بر کار در کلینیکهای خصوصی میتواند جذب بیمارستان ها، مراکز توانبخشی و فدراسیون های ورزشی گردد.
در بسیاری از کشورهای دنیا هر خانواده یک فیزیوتراپیست دارد. چون در کشورهای مورد نظر اهمیت و ارزش فیزیوتراپی از دارو درمانی بیشتر است. اما متاسفانه در کشور ما هنوز جایگاه فیزیوتراپی به درستی شناخته نشده است و این نیز به دلیل آن است که پزشکان ما اهمیت و کاربرد وسیع فیزیوتراپی را بخوبی نمیشناسند. البته لازم است گفته شود که با وجود مشکلات مختلفی که بر سر راه فیزیوتراپیستها قرار دارد ، اکثر قریب به اتفاق فارغالتحصیلان این رشته جذب بازار کار میشوند.فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟
وضعیت نیاز کشور به رشته فیزیوتراپی در حال حاضر
فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟ تصور کنید که در کشور ما از هر 10 نفر تنها یک نفر به دلیل درد جسمانی مزمن حداقل یک ساعت در روز نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد. آیا میدانید در این صورت چه میزان خسارت به کشور وارد خواهد شد؟
عمق این فاجعه زمانی احساس میشود که بدانیم دردهای مفصلی و عضلانی در ایران بسیار شایع میباشد.
از سوی دیگر طبق آمار جهانی معلولین، حدود 10 درصد از جمعیت هر کشور را معلولین تشکیل میدهند و این افراد برای استفاده از تواناییهای باقیمانده و جبران هر چه بیشتر ناتواناییها و محدودیتهای خویش به خدمات فیزیوتراپی نیاز دارند . البته این درصد در کشور ما به دلیل جنگ تحمیلی و حوادث بیشمار رانندگی بسیار بیشتر است و به همین دلیل باید برای رشته فیزیوتراپی که به تربیت فیزیوتراپیستهای متخصص و کارآمد میپردازد، به عنوان یک رشته مهم و کاربردی اهمیت بسیاری قائل شویم . فیزیوتراپی یا علوم آزمایشگاهی ؟
بازار کار فیزیوتراپیست در ایران چطوره ؟
فیزیوتراپیست می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز توانبخشی و فدراسیون های ورزشی همچنین در بهزیستی و هلال احمر مشغول به کار شود. لازم به توضیح است، این شغل جزو پردرآمدترین مشاغل مرتبط با ورزش در جهان اعلام شده است. با کسب سابقه کار لازم فیزیوتراپیست می تواند به طور مستقل، مطب شخصی داشته و یا مرکز فیزیوتراپی تاسیس کند.
شرایط تاسیس مرکز فیزیوتراپی
با توجه به گسترش جوامع صنعتي و مشكلات اين جوامع از جمله فقر حركتي، اختلالات سيستم اسكلتي- عضلاني، اختلالات قلبي- عروقي و ريوي و افزايش جمعيت سالمند، اهميت خدمات فيزيوتراپي در سال های بعد بيش از پيش خواهد بود. بنابراین پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در داخل و خارج از کشور، پیش روی فیزیوتراپیست ها باشد.
رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟
میزان درآمد رادیولوژیست ( تکنسین رادیولوژی)
رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟ آمار دقیقی از میزان درآمد رادیولوژیست (تکنسین رادیولوژی) در دسترس نمی باشد. درآمد کارشناس رادیولوژی با توجه به محل کار (بیمارستان دولتی ، خصوصی و یا مراکز تصویربرداری خصوصی)، میزان تجربه و مهارت او متفاوت است. البته هر چه فرد توانمندتر و کوشاتر باشد، در این شغل موفق تر خواهد بود.
درآمد تکنسین رادیولوژی در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :
رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟ آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۵۴.۳۴۰ دلار (برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰ دلار) در سال۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۵۴,۶۰۰ دلار بوده است.
استرالیا – متوسط درآمد سالانه این شغل ۶۰.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان – متوسط درآمد سالانه در این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲.۰۰۰ تا۴۲.۰۰۰ دلار، برای افراد با تجربه حدود ۵۲.۰۰۰ دلار، برای متخصصان ارشد حدود۶۱.۰۰۰ دلار و برای مشاوران این حوزه حدود۱۰۲.۰۰۰ دلار می باشد.
بازار کار گرایش های رشته علوم آزمایشگاهی
بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در گرایش بیوشیمی بالینی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان استاد دانشگاه، پژوهشگر و کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در گرایش خون شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکز انتقال خون، و آزمایشگاه ها مشغول شوند.
بازار کار رشته ایمنی شناسی : فارغ التحصیلان در این رشته می توانند در انستیتو کانسر، مراکز آسم و آلرژی، شرکت های کیت سازی مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته میکروب شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناسی سرم و غذا ، آزمایشگاه های غذا دارو و بهداشتی مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته قارچ شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکز درمانی و بهداشتی و هم چنین به عنوان مدرس مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته باکتری شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند در آزمایشگاه ها ، مراکز درمانی و… مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته ژنتیک انسانی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان پژوهشگر ، استاد دانشگاه ، کارشناس آزمایشگاه ها و در مراکز دولتی مشغول به کار بازار کار رشته شوند.
بازار کار رشته انگل شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی ، کارشناسی آزمایشگاه و محقق مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته سم شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند
بازار کار رشته ویروس شناسی : فارغ التحصیلان این رشته می توانند
بازار کار رشته و شغل علوم آزمایشگاهی
رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟ کار در آزمایشگاه های تشخیص طبی برای افراد متخصص در رشته ی فوق یکی از بهترین است.
البته این نکته نیز حائز اهمیت است که این شغل برای افرادی که به این گونه محیط های کاری حساسیت دارند مناسب نیست.
این نکته را هم باید در نظر داشت که هزینه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی به گونه ای نیست که در دسترس همگان باشد.
یک متخصص در رشته علوم آزمایشگاهی میتواند در آزمایشگاه های طبی و غیر طبی(صنایع غذایی، صنایع دارویی و صنعتی) مشغول به کار شود.
از دیگر بازار های کار رشته علوم آزمایشگاهی اشتغال به کار در بیمارستان های دولتی و غیر دولتی، پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی، سازمان انتقال خون، سازمان های صنایع غذایی و دارویی و… میباشد که از درآمد نسبتا خوبی برخوردار خواهد بود.رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟
میزان درآمد کارشناسان و بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی
رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟ اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصین در حوزه ی علوم آزمایشگاهی کشور در دسترس نیست.البته علوم آزمایشگاهی در کشور ما از وضعیت خوبی در بحث درآمد برخوردار است که همین موضوع افراد زیادی را به سمت این رشته سوق می دهد.
کارشناسان آزمایشگاه که در بخش خصوصی مشغول هستند با توجه به میزان تجربه، توانایی و توافقی که با کارفرمای خود میکنند، درآمد های متفاوتی دارند.
از جمله افرادی که بیشترین درآمد را از این رشته دارند فارغ التحصیلان دوره دکتری هستند که می توانند پس از کسب مجوز های لازم، اقدام به تاسیس آزمایشگاه نموده و شخصا شروع به کار کنند که البته این کار نیازمند یک سرمایه ی اولیه می باشد.رادیولوژی یا علوم آزمایشگاهی ؟