روز اول مدرسه برای معلمان تازه کار ، روز اول مدرسه برای معلمان تازه کار نی نی سایت ، روز اول کلاس چه بگوییم ، متن معرفی معلم در روز اول مدرسه ، روز اول مدرسه برای معلمان تازه کار کلاس اول ، طرح درس روز اول مدرسه ، روز اول مدرسه چی بگیم ، روز اول مدرسه چی ببریم
روز اول مدرسه برای معلمان تازه کار
شاید شما به عنوان یک معلم، هنوز هم از بابت اولین روز مدرسه، دچار استرس می شوید شاید نمی دانید چگونه باید سال تحصیلی را آغاز کنید. به خصوص اگر بر این باور باشید که نخستین برخورد شما با شاگردان، مهم ترین تاثیر را در موفقیت کلاستان دارد. به خصوص اگر دانش آموزان مقطع راهنمایی یا دبیرستانی دارید، اولین ارتباطی که با دانش آموزان برقرار می کنید، نقش زیادی در قبول شما به عنوان معلم و جبهه نگرفتن در مقابل شما دارد. هر معلم با تجربه و علاقمندی می داند که یکی از بهترین روش های آغاز اولین روز مدرسه، آشنایی با همدیگر است. پس آغاز کلاس را با آشنایی با شاگردانتان شروع کنید. وقتی دانش آموزان درک کنند که شما به شناختن فرد فرد آنها اهمیت می دهید، تصویر بهتری از شما در ذهن خود رسم می کنند و با شما ارتباط مثبت و احترام آمیزی برقرار می کنند.
برای آغاز آشنایی، می توانید چند راه را انتخاب کنید:
آشنایی در کلاس عادی:
1) لیست دانش آموزان را بردارید و یکی یکی جلو بروید. هر اسم را با صدای بلند بخوانید به چهره دانش آموزان تک تک نگاه کنید و لبخند بزنید.
2) از دانش آموزان بخواهید که به ترتیب ردیف، هر کدام خودشان را با صدای بلند معرفی کنند. این روش بهتری برای یاد گرفتن تلفظ صحیح اسامی دانش آموزان است. برای اینکه این معرفی جذاب تر شود می توانید یک یا چند سوال جالب و کوتاه هم طرح کنید مثلا از آنها بخواهید بعد از معرفی خودشان بگویند که ورزش مورد علاقه شان چیست؟ یا درسی که بیشتر از همه دوست دارند چیست یا حتی درسی که از آن بدشان می آید را نام ببرند.
3) اگر تعداد بچه ها کم باشد (زیر بیست نفر) می توانید چیدمان کلاس را تغییر دهید و صندلی ها را به طور نیم دایره بچینید در این صورت بچه ها می توانند چهره یکدیگر را بهتر ببینند سپس از هر فردی که خودش را معرفی می کند بخواهید که اسامی افراد قبل از خود را بگوید. برای مثال نفر سوم خودش را این طور معرفی می کند: ” سلام وحید و کامران، من یاشار هستم” و نفر چهارم می گوید: ” سلام وحید، کامران و یاشار، من علی هستم.” و به همین ترتیب، پیش می روند تکرار اسامی باعث می شود هم شما و هم دانش آموزان اسامی یکدیگر را به خوبی یاد بگیرید.
4) می توانید قبل یا بعد از معرفی اسامی، یک مصاحبه کوتاه ترتیب بدهید به این صورت که از بچه ها بخواهید دو به دو با هم گفتگو کنند و همدیگر را بهتر بشناسند. از قبل چند سوال ساده طرح کنید مثل اینکه “غذای مورد علاقه ات چیست”، “خواننده مورد علاقه ات کیست؟”، “شهری که دوست داری از آن دیدن کنی کدام است؟ ” و از این قبیل سوالات. بعد از آنها بخواهید پاسخ این سوالات را به طور کتبی به شما تحویل دهند یا برای کلاس بخوانند البته می توانید بعد از صرف 5 تا 10 دقیقه ای که به این مصاحبه اختصاص دادید از آن بگذرید و به سراغ فعالیت های دیگر کلاس بروید.
آشنایی در کلاس مجازی:
اگر در یک محیط آنلاین و مجازی تدریس می کنید از این راهکارها برای آشنایی با شاگردان خود استفاده کنید:
1) از دانش آموزان بخواهید همگی یک عکس از خودشان در پروفایل خود قرار دهند. (خود شما هم همین کار را بکنید)
2) از دانش آموزان بخواهید کمی در مورد خودشان و علائقشان توضیح دهند (خود شما هم چنین کنید)
3) دانش آموزان را تشویق کنید اگر مایل بودند لینک عضویت خود را در شبکه های اجتماعی در صفحه درس قرار دهند و به یک گروه کلاسی مجازی بپیوندند.
4) برای فعال نگه داشتن صفحه درسی مجازی تان سعی کنید ارتباطات و تعاملات با دانش آموزان را به جای شبکه های اجتماعی، به صفحه درس منتقل کنید و از ابزارهای ارتباطات مثل گفتگوها و چت روم های مجازی موسسه آموزشی خود استفاده کنید و بهره گیری از شبکه های مجازی دیگر مثل فیس بوک، توئیتر و غیره را برای کارهای جانبی یا اخبار خارج از محیط درس در نظر بگیرید. (منبع : آموزش ۱۱۸ )
روز اول مدرسه برای معلمان پایه اول ابتدایی
روز اول مدرسه برای بیشتر کلاس اولی ها، تجربه ای عجیب و واقعه ای بزرگ است. جدایی از والدین و اولین ساعات را به دور از خانه در محیطی جدید سپری کردن شاید چندان دلچسب نباشد و واکنش های گوناگونی را در بچه ها بیدار کند. شما به عنوان پدر و مادر فکر می کنید چگونه می توانید فرزندتان را برای اولین روز مدرسه آماده کنید و این روز را به یادماندنی ترین روزهای زندگی سازید؟
- غول را بکشید
شاید فرزند شما دوست داشته باشد اسباب بازی ها و عروسک خود را در روز جشن شکوفه ها با خود به مدرسه ببرد، خوب چه اشکالی دارد جز اینکه روز اول مدرسه را برای او عادی تر جلوه خواهد داد. شما به عنوان پدر و مادر اولین کاری که در راستای کمک به کلاس اولی تان می توانید بکنید؛ همین است که غولی که کودک از این روز در ذهن خود ساخته است، بکشید و از بین ببرید. مدیر کل دفتر آموزش ابتدایی نیز در سال گذشته اعلام کرده است در روز شکوفه ها، کلاس اولی ها می توانند با اسباب بازی ها و هر پوششی که دوست دارند به مدرسه بروند. در این روز جشن های ویژه ای برای کلاس اولی ها در مدرسه برگزار می شود و حضور والدین در کنار کودکان به دلگرمی آنها کمک خواهد کرد. تلاش کنید روز اول مدرسه را به فضایی شاد و دلچسب برای فرزندتان تبدیل کنید و و از باید و نباید و امر و نهی کردن به کودکتان خودداری کنید: تلاش کنید این روز را روزی بزرگ و به یاد ماندنی معرفی کنید.
- چراغ های اضطراب خاموش
کلاس اولی ها در این روز با محیطی جدید و بزرگ، آدم های جدید و قوانین تازه آشنا می شوند که همه آنها می توانند استرس زا و اضطراب آور باشند. بهروز جلیلی، روانپزشک کودکان، عقاید تامل برانگیزی در این باره دارد. او می گوید: «دانش آموزان کلاس اولی به دو گروه تقسیم می شوند؛ گروه اول آنهایی هستند که تجربه مهد کودک را داشته و تحمل دوری از والدین را تجربه کرده اند و به دور بودن از خانه تا حدودی عادت کرده اند و گروه دوم آنهایی هستند که برای اولین بار دوری از خانواده را تجربه می کنند که به طور طبیعی، در گروه دوم کار معلم و والدین قدری مشکل تر است». او می افزاید: «والدین باید در این روزها آموزش هایی را برای فرزندان خود داشته باشند؛ آموزش هایی که در آن شیوه برخورد با اطرافیان چگونگی آماده شدن سریع برای رفتن به مدرسه و شیوه پوشیدن لباس کودکان به وسیله خود آنها در نظر گرفته شود.» آشنا کردن کودکان با برخی نکات ساده می تواند چراغ های اضطراب را در روز اول مدرسه در ذهن شان خاموش کند.
- گفتگو با کلاس اولی ها
شاید دوست داشته باشید یک کتابچه راهنما از طرف مدرسه در اختیار شما قرار گیرد تا به وسیله آن فرزندتان را برای روز اول مدرسه آماده کنید. در چنین دفترچه راهنمایی به کودک کلاس اولی خود بگویید که:
▪ در روز اول مدرسه، معلم از او درس نمی پرسد و لازم نیست آمادگی ویژه ای برای برخورد با آموزگار داشته باشد. خیالش را راحت کنید: «در روزهای آینده که مطالب جدید را خوب یاد گرفتی، می توانیم با هم درباره درس خواندن و درس پاسخ دادن به آموزگار گفتگو کنیم.»
▪ درباره روز اول مدرسه خودتان و خاطرات آن روز برایش تعریف کنید که شادی ها و تجربه های درخشانی در مدرسه انتظار او را می کشد. به او بگویید خودتان در روز اول مدرسه چه احساسی داشتید و آموزگار و دوستانتان با شما چه برخوردی داشتند.
▪ تلاش کنید به او بفهمانید که شما هم همان استرس ها و اضطراب را از سر گذرانده اید و آنچه در مدرسه بوده است، بهتر از آنچه فکر می کردید بوده است. اگر خواهر یا برادر بزرگ تری دارد، از او بخواهید تجارب خوش روز اول مدرسه اش را برای کوچولوی کلاس اولی شما تعریف کند.
- تکالیف والدین برای روز اول
والدین می توانند کارهای متفاوت و جالبی در روزهای قبل از آغاز مدرسه انجام دهند تا روز اول مدرسه را طبیعی تر جلوه می دهند. شاید بتوان این کارها را تکالیف والدین برای روز اول مدرسه نامید که به کلاس اولی ها کمک می کند با شوق بیشتری پا به دبستان بگذارند:
▪ فرزندتان را در تابستان به بهانه ثبت نام، گرفتن پرونده و مواردی مانند آن به مدرسه اش ببرید و تمام فضاهای داخلی درون آن را از کلاس ها تا دست شویی ها به او نشان دهید. این کار شاید در روز اول مدرسه به دلیل شلوغی و ازدحام والدین و کودکان امکان پذیر نباشد. گذر از خیابانی که دبستان کودک تان در آن واقع است نیز او را با فضای مدرسه اش که باید هر روز به آنجا برود، آشنا خواهد کرد.
▪ کتاب های داستانی را برای او بخرید و بخوانید که در آن کودک داستان به مدرسه می رود. این کتاب ها اگر دارای تصاویر رنگی و جذاب باشند، به کلاس اولی ها کمک می کنند تا خود را در قالب شخصیت داستان قرار دهند و با مدرسه و فضای آن آشناتر شوند.
▪ اسم فرزندتان، شماره منزل و شماره تلفن و نشانی خود را روی یک کاغذ بنویسید و در جیب کودکتان یا درون کیف مدرسه اش جای دهید. این کار به کلاس اولی ها احساس امنیت و آرامش خواهد داد که در مدرسه گم نخواهند شد.
▪ کودکتان را به تنهایی در روز اول مدرسه و هفته های نخست به مدرسه نفرستید. وقتی او خودش را در محیط جدید و غریبه حس کند در بین اطرافیانی که همه با والدین خود پا به مدرسه گذاشته اند، احساس تنهایی خواهد کرد، هیجان روز اول مدرسه از شب قبل، صبح روز اول، به صدا درآمدن زنگ کلاس و حتی بازگشت به منزل همراه کلاس اولی ها است و چه بهتر است که او همراهی داشته باشد تا این لحظات را در کنار او سپری کند.
▪ اگر برایتان امکان ندارد، همراهش بروید از پدر بزرگ یا مادر بزرگ و یا خواهر و برادر بزرگ ترش بخواهید که او را همراهی کند.
▪ یک ماه قبل از آغاز مدرسه برای خرید لوازم التحریر، کیف و لباس با کلاس اولی ها به بازار بروید. این زمانی مناسب است که کلاس اولی ها احساس کنند به موقع برای رفتن به مدرسه آماده می شوند و شور و شوق مدرسه در وجودشان بسیار زیاد است. به تعویق انداختن آن به روزهای آخر شهریور آنها را دچار استرس خواهد کرد که مبادا دیر برای رفتن به مدرسه آماده شوند.
- بایدها و نبایدهای روز اول مدرسه
روز اول مدرسه قوانین نانوشته ای دارد که خیلی ها آنها را می دانند ولی گاهی ممکن است به دلیل مشغله های شغلی و حرفه ای نتوانید برنامه ریزی دقیقی برای این روز کرده باشید و بعضی از بایدها و نبایدها را به عنوان والدین از یاد برده باشید.
توجه به این نکته ها، کلاس اولی ها را از نظر جسمانی و ذهنی و بدنی در این روز آماده تر خواهد کرد:
▪ کلاس اولی ها شب قبل از مدرسه باید شام سبکی نوش جان کنند و به موقع به رختخواب بروند. تلاش کنید که یک شیشه آب در اختیار کودکتان قرار دهید تا بتواند به اندازه کافی آب بنوشد. در این روز کودکان به دلیل اضطرابی که دارند زود تشنه می شوند.
▪ کلاس اولی ها را روز اول با لباس هایی راحت به مدرسه بفرستید. کفش راحت، روپوش و مقنعه راحت و شلواری که تنگ نباشد، کودکان را در این روز زیر فشار و استرس کمتری قرار خواهد داد.
▪ پس از پایان روز اول مدرسه، در راه بازگشت به خانه و یا هنگامی که فرزندتان به منزل بازگشت به صحبت های او به دقت گوش دهید. در این صحبت ها شما مشکلات و ترس های او را خواهید یافت و می توانید راه حل هایی مناسب را برای حل آن در پیش گیرید.
▪ به او نشان دهید که دوست دارید داستان های مدرسه اش را بشنوید. به این ترتیب تشویق خواهد شد آنچه برایش در مدرسه رخ می دهد، برایتان تعریف کند و مشکلات و شادی هایش را با شما در میان بگذارد.
▪ خیلی از بچه ها از سرویس مدرسه یا حتی راننده سرویس می ترسند و یا غریبی می کنند. می توانید در روز اول با او سوار سرویس مدرسه شوید.