جواب فعالیت درس دوم مطالعات هشتم ، سوالات مطالعات هشتم ، جواب فعالیت های مطالعات هشتم ، فعالیت مطالعات هشتم درس دوم ، جواب فعالیت های درس ۲ مطالعات هشتم
جواب فعالیت درس دوم مطالعات هشتم
گام به گام درس 2 مطالعات هشتم
نام درس : تعاون (2) | موضوع : گام به گام درسی | پایه هشتم
جواب فعالیت های مطالعات هشتم درس دوم
گام به گام مطالعات هشتم / درس 2 :: تعاون (2)
فعالیت صفحه 7 مطالعات هشتم
✅ 1ــ انفاق کردن چه اثراتی در زندگی فرد انفاق کننده دارد؟
پاسخ: افزایش و ایجاد روحیه ی نیکوکاری – تمایل به کارهای نیک و خدا پسندانه –انجام بهتر فریضه ها و واجبات دینی
بخشودگی گناهان و برخورداری از اجر معنوی –افزایش مال و برکت روزی – آرامش خاطر و..
✅ 2ــ دربارهٔ راههایی که میتوانید انفاق کنید، فکر کنید. چند مورد را روی کاغذی یادداشت کنید و سعی کنید آنها را انجام دهید.
پاسخ: جلوگیری از اختلافات ودر گیری های افراد و خانواده ها – ایجاد صلح و سازش میان مردم – رسیدگی به جاده ها و… سایر امکانات مورد نیاز روستاها و مناطق محروم –پرداخت دیه ی جرایم غیر عمد –حمایت از خانواده های
فعالیت صفحه 8 مطالعات هشتم
✅ ٣- مکانی (مدرسه، بیمارستان، مسجد و…) در شهر، روستا یا استان محل زندگیتان که به دست خیرین (مرد یا زن) ساخته شده، شناسایی و درباره آن تحقیق کنید. تحقیق
✅ ۴- متن صفحه روبه رو، زندگینامه دو تن از خیرین مدرسه ساز را بخوانید. سپس در یک جمله بنویسید مهم ترین پیام یا نکته ای که از خواندن این متن گرفتید، چه بود؟
پاسخ: به نوبت جمله های خود را در کلاس بخوانید. افزایش و ایجاد روحیه نیکوکاری – تمایل به کارهای نیک و خدا پسندانه – انجام بهتر فریضه ها و واجبات دینی بخشودگی گناهان و برخورداری از اجر معنوی – افزایش مال و برکت روزی ۔ آرامش خاطر و….
✅ ۵- یکی از اقدامات ارزشمند مردم کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل جهاد سازندگی و رفتن داوطلبانه آنها به مناطق محروم و روستاها برای عمران و آبادانی بود. درباره نهاد جهاد سازندگی از بزرگترها پرس و جو کنید و چند مورد از اقدامات این نهاد را در منطقه یا استان محل زندگی تان در کلاس بیان کنید.
پاسخ: «جهاد سازندگی» یکی از نهادهای مردمی انقلاب اسلامی ایران است. این نهاد با توجه به فلسفه تشکیل و فعالیت خود در بین سایر نهادها و ارگان هایی که برای استحکام و تداوم انقلاب اسلامی شکل گرفته اند، از اعتبار و جایگاه بالایی برخوردار است.
نهاد “جهاد سازندگی” تنها 4 ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) شکل گرفت و شکل گیری آن به دلیل فقر روزافزونی بود که در نظام کشاورزی و نظام روستایی کشور در دوران پهلوی شکل گرفت و ادامه یافت.
آب و برق رسانی روستاها
احداث راه های روستایی
بهسازی آسفالت راه روستایی
ساخت مدارس روستایی
تشکیل کمیته های مختلف کشاورزی، بهداشت، توسعه و فرهنگ
✅ 6- کار برگه شماره (۱) تعاون را در منزل انجام دهید.
پاسخ: برای مشاهده جواب کاربرگه 1 مطالعات هشتم کلیک کنید!
فعالیت صفحه 10 مطالعات هشتم
✅ 7- یک مدرسه یا یک نمازخانه که تازه ساخته شده است را تصور کنید. با یکدیگر گفت و گو کنید که چه چیزهایی را می توانید با مشارکت دوستان یا خانواده تان، وقف آنجا کنید؟
پاسخ:
نمازخانه: قرآن، فرش، مهر، تسبیح و…
مدرسه: خودکار، تخته سیاه، توپ فوتبال و…
✅ 8ـ پرس و جو کنید. آیا در محل زندگی شما اثر یا بنای وقفی وجود دارد؟ واقف آن کیست؟
پاسخ:بله . آقای سید موسوی
فعالیت صفحه 11 مطالعات هشتم
✅ 9ـ متن مربوط به شرکت تعاونی را در این درس بخوانید و فواید مادی و معنوی را که در یک شرکت تعاونی وجود دارد، فهرست کنید. برای مثال: داوطلبانه بودن…
پاسخ: برخورداری از کسب سود و منافع مشترک – حل مشکلات اقتصادی اعضا و ایجاد رفاه و زندگی بهتر اعضا برخورداری از اجر معنوی و بذل و بخشش و نبودن فقر مادی و معنوی .
به کار ببندیم صفحه 12 مطالعات هشتم
✅ یکی از فعّالیت های زیر را انتخاب کنید و به دلخواه انجام دهید.
۱- با هم کلاسی های تان یک انجمن نیکوکاری تشکیل دهید و وظایفی را برای اعضا معین کنید و با همکاری یکدیگر طیّ سال تحصیلی در کارهای خیر، مشارکت و اقدام کنید.
۲- با راهنمایی و کمک مسئولان مدرسه، یک تعاونی مصرف در مدرسه خود تشکیل دهید و اصول تعاونی را در آن به کار ببندید.
۳- در صورتی که در آشنایان و خویشاوندان یا فامیل خود افرادی را می شناسید که در انجمن های نیکوکاری فعّالیت دارند، با هماهنگی مسئولان مدرسه از آنها دعوت کنید به کلاس شما بیایند و درباره کارها و اهداف آن انجمن برای شما صحبت کنند.
۴- یکی از افراد نیکوکار روستا، شهر یا استان محل زندگی خود (زن و مرد) را شناسایی و به کلاس معرفی کنید.
پاسخ: همسایه ما، آقای موسوی، عضو یک موسسه خیریه است که مسئولیت نگهداری از تعدادی یتیم و کمک به زنان سرپرست خانوار را بر عهده دارد. هدف این انجمن شناسایی و نگهداری از کودکان بی سرپرست است و هزینه های خود را از طریق کمک های نقدی و غیرنقدی افراد خیر تامین می کنند، هرچند گاهی به زنان سرپرست خانوار نیازمند نیز کمک می کنند.